Grünerløkka Studenthus

Bymiljø og fasade
Grünerløkka Studenthus
{Name}

IFI.NO
Oppdatert (Publisert )

Ideen og ombyggingen av kornsiloen på Grünerløkka i Oslo til et studenthus vakte oppsikt. Da Grünerløkka Studenthus endelig sto ferdig ble det også prisbelønt – med Oslo Bys Arkitekturpris for 2002.

Innhold

Følj

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Dele

Annonse

Den vel 50 meter høye kornsiloen ble bygget i 1953. Siste kornlass ble kjørt ut av siloen i 1990 og tre år senere ble området regulert til boligformål. Det vil si - når en arkitektkonkurranse ble utlyst og vunnet av Oslo-arkitektene HRTB A/S, var det som et hotellprosjekt. Slik gikk det ikke; det tidligere industribygget ble kjøpt av Studentskipnaden i Oslo i 2000. Arkitekt ble kontaktet på ny og siloen tegnet om for å inneholde studenthybler/-boliger.

18 etasjer

Den 18 etasjer høye siloen, hvorav 16 er bebodd, inneholder nå 22 hybler, 165 ettromsleiligheter og 39 toromsleiligheter. Det er støpt etasjeskiller hvor det tidligere var enorme sirkelformede siloer og det er skåret ut vinduer. Heiser og trapper er plassert i  det kvadratiske sidebygget.

Utvendig er det limt Isopor utenpå den gamle siloen, påført sprøytepuss og malt i gråfargen S 5005-B20G. Fasadeteknikk AS i Oslo brukte en plattformstillase under arbeidet som var formet som en halvsirkel etter siloen og som ble flyttet rundt ettersom de gjorde seg ferdige. De fargede glassene i vinduene er en folie som er laminert mellom to glass.

Interiørarkitekt Lykke Frydenlund hos arkitekten HRTB har vært med på prosjektet hele veien og fikk i utgangspunktet nærmest blanke ark, inkludert all fargesetting. I interiøret har Malermester Buer a.s. i Oslo utført all maling- og gulvleggerarbeidet. Dette er et av landets største malermesterfirmaer - ikke minst på nybygg og anlegg, i tillegg til vedlikehold.

Med sirkelformede enheter er rominndelingen foretatt ved at man ytterst på hver side har beboelsesrom. Et midtparti deler hybler/leiligheter med korridorer.

Det er tilsammen lagt ca. 7.500 kvadratmeter vinylbelegg i alle boenheter og gangarealer (minus våtrom med keramiske fliser). Det er benyttet Tapiflex Akustik 5000 fra Tarkett Sommer i mange forskjellige farger, et vinylbelegg som ble valgt ikke minst på grunn av kvaliteten når det gjelder trinnlyd. Gipsvegger er strimlet og malt med Flügger Scotte 07, mens takene er malt med Flügger takmaling 03. En grå hovedfarge i interiøret er en silikatlasur fra Keim.

Interiørarkitekt har fargesatt gulvbelegg og veggene etter en plan. Et grått fargeinnslag går igjen i alle hybler og leiligheter, men ellers er det valgt farger fra fire hovedtemaer - oker, grønn, sjøgrønn og blå. For hver tredje eller fjerde etasjer skifter fargeinnslaget - helt opp til 16. etasje

Relaterte emner

Annonse
IFI annons

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon. Finn de siste artiklene om dette emnet.

Mer fra Bymiljø og fasade
Annonse
Siste artikler
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.