IFI Logo

Nytt, klassisk og røft

Før/etter - hytter og hjem
Nytt, klassisk og røft
IFI.NO

IFI.NO
(oppdatert )(Publisert )

Her er et ferdighus med rom for egne løsninger! Huset ble levert i ferdige seksjoner, men det innvendig vår åpent for individuelle løsninger. Eierne delte inn rom og bestemte selv interiørets utseende.

Innhold

Følj

Følg ifi.no på Facebook, TikTok og Instagram.

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Dele

Annonse

Huset ligger landlig til, har en grunnflate på ca. 100 kvadratmeter og en 2. etasje på ca. 60 kvadratmeter. Eierne ønsket seg en litt gammeldags stil, noe klassisk, hvor man også kunne kombinere inn mer moderne innslag. Familien på fire; far, mor, gutt og jente - to hunder og hester i nærheten, betyr et aktivt miljø hvor en røffere stil var ønskelig.

Gulvet

Derfor ble det bestemt å ha keramiske fliser med varmekabler på gulvene i hele 1. etasje, som domineres av en åpen løsning mellom stue og kjøkken og som i tillegg har ett soverom (se neste side) med tilhørende baderom. Keramiske fliser er i seg selv et klassisk innslag som tåler mye tråkk og varer lenge; her understreker man det klassiske ved bruk av terrakotta-fargete fliser, altså jordfarge.

Veggene

I stue/spisestue og kjøkken er veggene behandlet likt, med en tykk maling som gir en ru, sandlik overflate. Et blankt eller halvblankt innslag var ikke ønskelig. Veggene er først grunnet to ganger, deretter lasert to ganger med den tykke malingen ved hjelp av rull som gir den matte overflaten. Både på grunning og toppstrøk er det brukt samme farge, S 2010- Y20R, men på grunn av kvalitetsforskjellen blir ikke strøkene like. Malingen inneholder også pigmenter som blir synlige på den matte overflaten.

Taket

Her er det brukt tradisjonell hvit maling, men taket domineres også av dragere i heltre. De ble levert helt firkantet, men er hugget til for å få det litt gamle og slitte preget. Deretter er de utradisjonelt behandlet med en eksteriørbeis, igjen for å understreke det litt røffe. Utendørsbeisen er et miljøvennlig produkt hvor alkydolje er løst i vann, noe som gir en jevn overflate.

Murinnslag

Bruk av teglstein i interiøret har kommet tilbake. Her er den murt som et lite skille mellom stue og kjøkken. Teglsteinen er hentet fra stedets gamle brannstasjon! Steinen er behandlet med en binder, et bestrykningsmiddel som i utgangspunktet ser melkeaktig ut, men som trekker seg inn i steinen og blant annet binder støvet. Og igjen, det gir et matt inntrykk.

Country-preget i stue og kjøkken understrekes også ved bruk av rødrutete, klassiske bomullsgardiner i hel lengde. Den nye, hvite kjøkkeninnredningen er hentet fra en kolleksjon som har noe eldre og landlig over seg.

Trapperommet

I trapperommet, som går opp i 2. etasje fra den kombinerte stue/kjøkken-løsningen, er det bevisst valgt smale paneler for å understreke den litt gamle stilen. De er malt i en matt beige farge. Men først er det brukt to strøk med kvistlakk på panelet. Dette fordi kvisten lever og senere kan gi et skjemmende gjennomslag på malingstrøket hvis det ikke er benyttet kvistlakk.

Trappetrinn og rekkverk kom ferdig beiset og lakkert fra leverandør, men for at stilen skal være gjennomført har huseier bestilt lakken i samme farge som de beisete dragerne i taket i stue/kjøkken.

Jenterom 2. etasje

To rom med temmelig forskjellig karakter, ett jenteværelse og ett gutteværelse. Jenteværelset først: Den smale veggpanel fra andre steder i huset går igjen, her malt i fargen S 0505-Y30R. De malte vegger varieres så med en tapetsert vegg i en rosapreget papirtapet hvor de matchende gardiner i 100 prosent bomull er hentet fra samme kolleksjon. Gulvet i jenteværelset er et furupanel som er beiset i en miljøvennlig utendørskvalitet. Fargen matcher behandlingen på sengen. Gulvet er så lakkert to ganger med en parkettlakk.

Gutterom 2. etasje

På gutterommet er det de grå farger som dominerer på veggene, men de har fått klart forskjellige preg. Panelveggen er malt i fargen S 2505 Y, mens man på den slette veggen har har fått en spesiell effekt ved bruk av en spesialrull bestående av to ruller på samme skaft som dyppes i et maler-kar med to forskjellige rom. For å få den spesielle effekten brukes det to forskjellige farger, her er den ene i samme farge som panelveggen (S 2505-Y) og den andre i den mørkere S 4502-Y. Ved pårullingen kryssmaler man de to fargene.    

Soverom 1. etasje  

Soverommet nede domineres også av den klassiske, røffe stilen. Igjen er det benyttet keramiske fliser med de obligatoriske elektriske varmekabler under - flisene med et matt, litt melete utseende. (Et alternativ til varmekablene kan her kan være vannbåren varme.)

Matchende til flisene finner vi en kreativ malerløsning på veggene, en røff overflate nærmest med betongeffekt. Her har huseier måttet være noe av en håndverker for å komme frem til det spesielle resultatet: Etter ett strøk med grunning i farge S 3502-Y, har man kommet frem til toppstrøket ved å blande en gulvsparkel med primer. Det er dermed en tokomponert gulvsparkel på vegg! Pulver og væske (primer) blandes i en bøtte til en passe konsistens. Det strykes så på med en grov pensel i forskjellige retninger for å få den virkningsfulle effekten.

I kontrast er taket malt hvitt som i 1. etasje ellers; det samme er lister og vinduer. Den lyse kontrasteffekten følges opp i innredninger, tekstiler og sengetøy. Og i soverommets midte en messingseng.

TV-stue 2. etasje

Fra trapperommet kommer man rett inn i 2. etasjes fellesrom - tv-stuen. Veggene ser hovedsakelig ut som i trapperommet: Den smale panelet er først behandlet med kvistlakk og deretter malt i den samme beige farge for å få en naturlig forlengelse. Det som skiller seg ut i tv-stuen er endeveggen med vinduene hvor det er brukt en matchende lys og stripet papirtapet.

På gulvet har man valgt et alternativ til 1. etasjes bruk av keramiske fliser. Her finner vi et tregulv som er behandlet på en spesiell måte, litt røff den også: Furupanelet var i utgangspunktet helt trehvitt. Gulvet er så beiset to ganger med den samme mørke miljøvennlige utendørsbeisen som er brukt på takdragerne i 1. etasje - i den samme farge som lakken i trappetrinn og rekkverk i trapperommet. Det beisete furugulv er så lakkert tre ganger med en parkettlakk for å gi gulvet holdbarhet.

Et avpasset teppe, lyst mot det mørke furugulv, er av sisal, ett av flere alternative teppetyper som er blitt populære de senere år. Sisal er et såkalt vegetabilsk naturfiber. Andre typer vegetabilsk fiber kan være av for eksempel kokos eller jute. Dette gir grove, slitesterke tepper. Teppet her har båndkanter i bomull, hvor et sterkere alternativ kan være kanter av lær.

Relaterte emner

Annonse
Dette har vi brukt
  • Malt vegg trapperom: Syntem 10 oljebasert, farge Linnebeige - BECKERS 22 80 32 90
  • Grunning vegg kjøkken: Scotte 5 vannbasert, farge 2010-Y20R - BECKERS 22 80 32 90
  • Toppstrøk vegg kjøkken: Dimension Pixel vannbasert, farge 2010 -Y20R - BECKERS 22 80 32 90
  • Tak: Syntem 10 oljebasert, farge Hvit - BECKERS 22 80 32 90
  • Dragere: Exponyl beis - farge 9116 - BECKERS 22 80 32 90
  • Teglstein: Scotte Binder - BECKERS 22 80 32 90
  • Gardiner spisestue: Rut 151 - BORGE 67 17 59 50
  • Jenterom malt panel: Syntem 10 oljebasert, farge S 0505-Y30R - BECKERS 22 80 32 90
  • Jenterom tapet: Anna French  Best Friends Criss Cross 055 - INTERIØRAGENTURER JAN F. SVEEN 22 54 03 00
  • Jenterom gardiner: Anna French Best Friends Flutter By 53 - INTERIØRAGENTURER JAN F. SVEEN 22 54 03 00
  • Jenterom gulv: Beckers Beis farge Furu - BECKERS  22 80 32 90
  • Jenterom parkettlakk: Parkettlakk 35 - BECKERS 22 80 32 90
  • Gutterom malt panel: Syntem 10 oljebasert, farge S 2505Y - BECKERS 22 80 32 90
  • Gutterom malt vegg: Syntem 10 oljebasert, farge S 2505Y og Elegant Veggmaling vannbasert, matt farge S 4502Y - BECKERS 22 80 32 90
  • Rull: Wall Magic - BECKERS 22 80 32 90
Se huskelisten din

Hei, denne artikkelen er over 2 år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon. Finn de siste artiklene om dette emnet.

Vi anbefaler
Mer fra Før/etter - hytter og hjem
Annonse
IFI annons
Siste artikler
Nyhetsbrev
Motta tips og ideer!

Vi sender 1-2 ganger månedlig ut nye tips og ideer, register deg her.