Fra å være et sted bare for tilberedning av mat, er kjøkkenet nå i tillegg stedet familien samles for å gjøre lekser, spise, leke, underholde gjester og hygge seg. Når nye hus settes opp er kjøkkenet et prioritert rom, og vi legger gjerne litt penger i å få det slik vi vil ha det.
- Stuen minimeres til fordel for kjøkkenet. Kjøkkenet er husets hjerte, og det skal fremstå innbydende og raust, sier Marianne Mølsæter, interiørdesigner hos Sigdal, som daglig jobber tett på kjøkkentrendene.
Men selv om vi legger mye penger og tanke i hvordan kjøkkenet skal bli, er vi ikke lenger like opptatt av å ha alt på utstilling.
- Mange ønsker fortsatt å integrere kjøkkenet i stuen og gjøre det til allrommet, men det er coming med såkalte garasjeløsninger, dvs at hvitevarer, kaffemaskiner og annet teknisk utstyr skal skjules. Kvalitetsønsket er ikke mindre, men behovet for å flashe varemerkene og de supermoderne, praktiske løsningene er ikke det primære lenger, forteller Charlotte Green, produkt- og konseptsjef hos Huseby.