Det er tidsperspektiv på Semb med røtter av gårdsdrift tilbake til midten av 1300-tallet. Innovativt må det ha vært da Klare Semb Schee for snart 70 år siden kom på tanken å bruke strå eller halm fra egen åker til veggprodukter.
Strå fra åkeren blir herdet i vær og vind og blir til et robust og slitesterkt materiale. På Semb tørkes, renses og veves halmen, til å begynne med ble det gjort på en manuell vev, inntil man på 50-tallet fikk maskindrevne. Men fortsatt kan det karakteriseres som et håndarbeid (se bilde).
Det betyr at Biri Tapet ikke blir noen produksjonsbedrift med de store volum. Men stråtapeten har sin nisje og referanselisten er spesiell: Arkitekene Arnstein Arneberg og Magnus Paulsson ønsket seg halmtapet i det nye Oslo Rådhus, ferdigstilt i 1950. Der ble de montert både i Ordførerens kontor og møterom og Bystyresalen. Ellers kan vi nevne både Det Kongelige Norske Slott og FN-bygningen i New York City.
Daglig leder Ingeborg Semb, som overtok driften etter sin far Torfinn, er opptatt av produktutvikling, at Biri Tapet skal lage andre produkter enn tapet. Tapetet finnes nå i 60 forskjellige varianter hvor innslagstråd blant stråene gir de forskjellige fargenyanser.
Tapetet leveres på rull i tre høyder - 240, 255 og 300 cm. Liftgardiner finnes på markedet, men vel så interessert i fremtiden kan bli duker, bordløpere, kuvertbrikker, ja til og med dokumentmapper og fotoalbum.
Felles for produktene er at de er lysekte og varer lenge. Tapetet er enkelt å montere. Det kreves ikke forarbeide, men stiftes rett på vegg. På mur benyttes tapetlim. I renholdet kommer man langt med støvsuging. Ønsker man etter tid en grundigere rengjøring tørkes Biri-tapet med klut oppvridd i lunket grønnsåpevann tilsatt litt salmiakk.