Hei, jeg skal på visning i dag til det som klart kan betegnes som et oppussingsobjekt. Jeg har selv særdeles begrenset faglig og teknisk forståelse når det kommer til baderom, og har derfor er spørsmål som kanskje er litt dumt. I prospektet oppgis det at det foreligger ferdigattest for oppføring av bad fra 2012 i leilighetens adresse. I tillegg oppgis det at det foreligger ferdigattest for rehabilitering av bad og utbytting av vann- og avløpsrør fra 2014. Badet fremstår som ganske moderne rent visuelt. Likevel har takstmannen gjort følgende vurdering av baderom:
«Gulvet har ikke tilstrekkelig fall mot sluk. Noe fukt blir liggende ved sluket etter bruk av dusjen. Det er noe liten høydeforskjell mellom sluket og dørterskel. Det forutsettes at eventuell membran er brettet opp mot dørterskelen. Det ble stedvis registrert noe misfarging på silikonfuger. Rørfordelingssystemet for rør i rør-opplegget som er plassert over himlingen i badet er ikke riktig utført. Ved en eventuell lekkasje skal lekkasjevann ledes i varerør til et rørfordelingsskap med drens ned i badet. I dette badet vil eventuelt lekkasjevann, renne ut over baderomshimlingen, og ned langs veggene (konstruksjonen) på utsiden av baderomsveggene.»
Spørsmålet mitt er som følger: dersom man visuelt sett er fornøyd med badet, og ikke har behov for å fornye hverken bruken av fliser, inventar, etc., er det mulig å fikse badet til en lavere pris en det som vil gjelde dersom man skal «rive alt til grunnen» og bygge det helt fra nytt? Eller er feilene såpass vanskelige å utbedre at man i praksis like gjerne bør gjøre en totalrehabilitering etter nevnte metode?
På forhånd tusen takk for svar!