Veggene med grønnsåpebehandlet naturlig treverk er først slipt lett for hånd med sandpapir og deretter støvsuget. Den første behandling er så bruk av kvistlakk på alle panelets kvister. Det gjøres for å forhindre at kvae og harpiks senere skal sive ut etter at malerarbeidet er gjort. Deretter er det tid for grunning. Her har malermesteren benyttet en helt matt oljemaling tynnet med litt white spirit og pigmentert som den fargen som senere skal komme, men det er et greit alternativ å bruke en egen grunning som fås kjøpt i forretningene.
Etter grunningen følger flekksparkling av spikerhull, kvister og eventuelle sprekker eller sår, før man igjen sliper for hånd med sandpapir, også for å få bort fiberreisning i panelet. Deretter ny støvsuging.
Nå maler man første strøk med vanlig oljemaling, sliper igjen og støvsuger. Mellom første og andre strøk fuges alt av sprekker mellom panel, samt mot tak- og gulvlist, før påføringen av strøk nummer to med oljemaling.
Her kunne malingbehandlingen vært over, men stuen har fått en siste finish, nemlig en lasering. Ferdig lasurolje kan kjøpes hos forhandler, men her har malermester gjort en vri: Han har blandet lasering av terpentin (70%) og Benarolje (30%) og pigmentert blandingen i ønsket farge med en brekkfarge som også fås i forretningene. Lasuren gir den effekten at man får et gjennomskinn til den ordinære malingen.
Alle dører er likt fargesatt og behandlet. De har fått samme behandling som panelet, men man har stoppet etter malingen. Dørene er altså ikke lasert. Til gjengjeld har man brukt to farger - en mørkere grønn på karmene og på frisene enn på døren ellers.
Også vinduene er behandlet på samme måte som panel frem til lasering. Man har også her brukt to farger - en rød på vinduskarmen og en beige på vinduets treinnslag.