Setninger i huset
Det viste seg å ikke være et helt enkelt prosjekt, for gamle hus har en tendens til å by på ubehagelige overraskelser.
– Hele huset hadde sunket og satt seg i forbindelse med en veiutbygging for mange år siden. Da vi flyttet inn og skulle pusse opp, måtte vi derfor jekke opp hele huset ti centimeter. Da vi omsider begynte å rive i badet, fant vi ut at ikke alt hadde fulgt med opp da vi løftet huset. Her var det en god del som var skakt og skeivt, forteller Espen Bjerke.
Det gamle badet ble revet helt inn til stenderverket. Vinduet ble flyttet litt til siden, og for å få plass til takdusjen, måtte deler av taket løftes. Espen er noe av en Petter Smart, dog med et snev av perfeksjonisme, og han brukte mye tid på å planlegge utformingen av badet ned til aller miste detalj: Hvor mye skulle vinduet flyttes, hvor på millimeteren nær skulle skjøtene i flisene plasseres for å skape symmetri og færrest mulig fuger, hvor stor plass tok dusjnisjen, badekaret og den doble servanten, og hvor mye plass behøves rundt en vegghengt do med dusjfunksjon? Alt er vurdert og regnet på i forkant. Likevel dukket noen overraskelser opp.
– Det viste seg at takdusjen vi hadde valgt både tok større plass og veide mer enn vi hadde tenkt. Derfor måtte vi endre litt på takkonstruksjonen, sier han.