Støp i flere lag
Over membranen ble det lagt en tynn støp. Nå kunne elektrikeren monterte varmekablene, etterfulgt av rørleggeren som koblet rørene sammen. Alle rør og kabler ble skjult i det nye gulvet som eierne støpte selv.
For å spare tid valgte de en støpemasse for lavtbyggende varmegulv. Den tørket i løpet av 24 timer, i motsetning til en sement som trenger flere måneder. Fra gulvet laveste punkt (ved sluket) til det høyeste (inkludert høyden som varmekabler og nye rør bygget), var det nesten ni centimeter. For å dekke alle rør og kabler ble massen støpt i tre lag, fordi hvert lag kunne påføres i maksimum tre centimeters høyde. I vinkelen mellom gulv og vegg ble det bakt inn en elastisk list i plast. Når støpen senere skulle varmes opp av kablene, ville den utvide seg. Den elastiske listen tar imot for bevegelser i gulvet og forhindrer sprekker i støpen. Varmekablene ble slått på en uke etter flisleggingen var ferdig. Støpemassen, flislimet og fugemassen måtte få tid til å herde før gulvet ble varmet opp.
Det nye gulvet skulle også beskyttes mot fukt. Derfor skulle en membran smøres på når gulvet hadde tørket. Denne tørketiden benyttet eierne til å smøre membran på og flislegge veggene. De ville uansett ikke smøre membran på gulvet når de skulle flislegge veggene, i frykt for at membranen kunne bli skadet mens de pusset opp rommet i øvrig.