- Både limet og en hvilken som helst membran vil tåle varmen fra muren. En membran har et smeltepunkt på ca 120 grader, og hvis det blir så varmt på en brannmur så er det noe galt, forteller Fred-Erik Syversen ved Casco.
Fuktsikring av våtrom
På baderom skiller man mellom våte og tørre soner. Sannsynligvis befinner denne muren seg utenfor de våte sonene, altså de stedene som utsettes for direkte vannsprut. I utgangspunktet er det da ikke nødvendig med membran, kun en fuktsperre på denne muren. Men siden det tross alt er bedre å være litt for forsiktig nå det kommer til baderom, er det heller ingen dum idé å påføre membran i hele rommet.
Selv om myndighetene ikke har fastsatt noen krav når det kommer til fuktsikring av bad, forlanger nemlig de aller fleste forsikringsselskaper at oppussingsarbeid på bad skal gjennomføres med riktige materialer og av profesjonelle håndverkere.
Valg av membran
Men hvis brannmuren er utenfor de våte sonene, og arbeidet på badet for øvrig er skikkelig gjort, er det ingenting i veien for at du kan flislegge denne muren selv.
- En helt vanlig smøremembran vil fungere fint til dette formålet, anbefaler Syversen.
For å forsikre seg om at membranen er helt tett, lønner det seg imidlertid å påføre muren to til tre strøk membran. Undersøk også muren grundig før du limer på flisene, for å være helt sikker på at du har dekket alle områder.