1. Start alltid med det groveste papiret.
2. Slip med myke bevegelser. Slipemaskinen er tung, og vil fort lage grop i gulvet hvis den står og går på ett sted.
3. Et jevnt gulv kan du slipe i bordenes lengderetning. Et ujevnt gulv må slipes på skrå, 15-20 grader på tvers av lengderetningen (se bilde).
4. Husk å heve valsen før du starter maskinen, og pass på at ledningen ikke ligger i veien. Stopp den på tilsvarende måte: løft valsen før du trykker på stoppknappen.
5. Ved vegg: Før du stopper mot veggen, må du heve valsen langsomt for å lage en jevn avslutning. Trekk så maskinen bakover mens du senker valsen igjen. Dette tilbakestrøket følger det samme sporet som du hadde framover. Neste spor overlapper dette med om lag 5 centimeter.
6. Kantsliping: Etter gulvslipingen starter kantslipingen med en mindre maskin. Den føres i sirkelbevegelser inn og ut fra veggen.
7. Hjørnesliping: Nødvendig hjørnesliping skjer med trekantslipemaskin.
8. Tidsforbruk: Beregn en helg på slipingen. Ekspertene regner at det tar om lag et kvarter per kvadratmeter å slipe et parkettgulv. På et tregulv må du kanskje doble og tredoble denne tiden.
9. Sikkerhet: Bruk støvmaske og hørselsvern. La aldri støvet fra slipingen bli liggende i maskinens oppsamlingspose! Tøm det på et brannsikkert sted straks etter hver slipeomgang. Grunnen er at lakkpartikler kan bli varmet opp under slipingen, og bli liggende og ulme. I noen tilfeller kan de selvantenne.
10. Etterarbeid: Etter slipingen må gulvet støvsuges grundig. Bruk aldri vann på rent tre, bortsett fra på furu og gran. Slurv med rengjøringen fører til at påfølgende lakkering eller oljing ikke gir optimalt resultat. Hovedsaken i alt lakkarbeid er best mulig rengjøring av overflatene. Er det mye svevestøv i lufta kan man bruke en dusjflaske med lunkent vann, tilsatt 1-2 dråper zalo. Dusj forsiktig rett ut i lufta. Dråpene fanger svevestøvet, som du deretter tørker opp fra gulvet med en lofri klut svakt fuktet med rødsprit.