Kokesonen
Matfett fra stekepannen, olje og matsøl gjør platetoppen til det perfekte målet for kluten og rengjøringsmiddelet. Her bør du gjerne tørke av etter hver gang du har kokkelert. Da blir det hyggeligere å lage mat neste gang, det samler seg mindre skitt og bakterier og det blir enklere å få løs belegget som legger seg her. Ha en fettløsende spray stående, så går du raskt over platetoppen.
Det er ikke så vanskelig å huske på å vaske platetoppen jevnlig. Med matsølet som oppstår etter en runde på kjøkkenet, er det enkelt å gå raskt over med sprayen. Men et sted som kanskje oftere glemmes, er sprutsonen over platetoppen. Det faller oss, av en eller annen grunn, ikke like naturlig å vaske her. Men faktum er at det søles og sprutes minst like mye på sprutsonen som på platetoppen. Det er jo en grunn til at dette området har fått kallenavnet sitt. Her er det for så vidt viktig å ta hensyn til materialet du har på veggen. Fliser, glassplate, maling, tapet – de har alle ulike anbefalinger for vasking.