Rikstelegrafen mot Byparken sto ferdig i 1927. Arkitektene hentet den gang priser for sitt arbeid. Senere ble Rikstelegrafen til Telenor og var deres administrasjonsbygg helt til Telenors nybygg sto ferdig på Kokstad ved Flesland i 2001.
Det var klart at noe måtte gjøres med den gamle, staselige bygningen. Den ble kjøpt av Knut Galtung Døsvig for vel 80 millioner kroner og er nå restaurert av BaraGruppen for 60 millioner.
Utbedringene har vært omfattende, ikke minst malerarbeidet hvor mye er forsøkt satt tilbake til det originale. Bruksendringen har vært total i hovedhallen og 1. etasje med sitt karakteristiske glasstak. Malermester Norbert Seidel har stått for malerrestaureringen.
Som maler, lakkerermester og kirkemalermester med utdannelse fra hjembyen Køln, München og Firenze var han den rette til den spesielle oppgaven.
Det har vært en tidkrevende form for restaurering - både å finne frem til det gamle og deretter løse oppgavene på nytt. For Seidel var det ren vandalisme at originale mønstre og ornamenter rett og slett var overmalt. Her måtte det skrapes en hel del for å finne frem til hvordan det opprinnelige hadde vært. Vannskader hadde også oppstått gjennom tiden som ødela murpussen. Der måtte man bygge opp på nytt. I malerarbeidet måtte det gjøres noe kompromisser i forhold til originalene - delvis fordi det ikke lot seg reparere eller fordi en full restaurering ville bli alt for dyr.
Norbert Seidel har gjort alt nærmest på egenhånd. Han har funnet frem til farger og mønstre, laget nye sjabloner, blandet farger og håndmalt til nærmeste detalj. Ett eksempel: Ornamentene i taket - på den hvite bunn - tok alene to måneder å fullføre, en krevende jobb, så krevende at Seidel måtte bruke massør i slike perioder. I inngangspartiet mot Byparken var over halvparten av mønstermalingen ødelagt og alt ble rehabilitert, en jobb som alene tok en måned.
Se Fargemagasinet nr. 6/03