Grått er ikke tidløst
Vi unngår ikke å snakke om den grå trenden som har herjet en stund.
– Det er en stor misforståelse at grått er nøytralt og tidløst. Grått er så til de grader uttrykk for vår tid, og en trend nå, sier hun.
Hun tror mange velger grått for å være på den sikre siden, men det vi gjør er egentlig å gå i en trendfelle. Derfor må vi få mer fokus på hva vi får med farger.
– Og hva får vi? Jo, en helhetlig palett, som skaper opplevelsen av et sted. Harmoniske omgivelser, og et bygd miljø i et godt møte med naturens egne farger.
Angelo forklarer og faguttrykkene kommer trillende for å nyansere ytterligere, vi forstår at for den som kan og vil er det flust av muligheter til å komponere gatebilder og bymiljø like nyansert og opplevelsesrikt som en kokk tryller med sine råvarer og krydderier og skaper de herligste matretter.
Fargeeksperten bruker vår interesse for mat som bilde på hva hun håper skal skje også innen arkitektur og farger.
– Vi har lært at det finnes mer enn salt og pepper til å krydre maten, og se på vin, øl og alle variantene av matoljer vi forholder oss til. Vi er så visst et folk med sans for finesser og nyanser, sier hun.
Hun både håper og tror at når det gjelder farger, form og materialene rundt oss, er vi bare så vidt i startgropa. Mangfold og identitet blir viktige drivere, og det ligger et stort potensiale i lokale fargetradisjoner.
– Vi må bare pøse på med opplysning. Etter hvert vil folk lære seg å kokkelere godt med omgivelsene. De vil se hva slags krydder som mangler og alle finne sin egen smak, sier hun.